Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعداد اعضای کانال دو پیام‌رسان غیررسمی تلگرام، که شاخص مناسبی از تعداد نصب این اپلیکیشن است، در نمودار زیر رسم شده و نشان از افزایش مجموع اعضای این دو کانال از روزهای بعد از فیلترینگ تلگرام دارد.

پایگاه خبری تحلیلی فردا؛ محمدرضا زمانی: روزهای اولیه بعد از فیلترینگ تلگرام را خوب یادمان هست. وقتی تلگرام به تدریج بر روی بسترهای مختلف فیلتر شد، بسیاری از ما برای ارسال فایل به یکدیگراز جمله مشابه "تو چی برات بفرستم؟!" استفاده می‌کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از کاربران، بار دیگر به ایمیل روی آوردند. عده‌ای واتس‌آپ را انتخاب کردند و کاربرانی هم برای ارتباط با یکدیگر در فضای مجازی دست به دامان پیام‌رسان‌های ایرانی شدند. گروهی اما به هر ضرب و زوری بود، در تلگرام ماندند.

حالا بعد از گذشت حدود دو ماه با پایش و بررسی داده‌های کانال‌های تلگرام در دیتابیس شرکت لایف وب (پایشگر) به اعداد و ارقام مرتبط با تلگرام نگاهی انداخته و وضعیت این پیام‌رسان جان‌سخت روسی را با هم مرور کنیم.

بازدید کانال‌های تلگرام؛ شاخصی مهم از حضور کاربران

هر چند تلگرام هم مانند بسیاری از اپلیکیشن‌ها آمار دقیقی از استفاده کاربران را منتشر نمی‌کند، به دلیل فراگیر بودن قابلیت کانال در میان کاربران فارسی زبان این پیام رسان می‌توان از مجموع تعداد بازدید پست‌ها به عنوان شاخصی مناسب برای سنجش حضور کاربران در فضای تلگرام بهره برد.

از همین رو و با پایش بیش از 900 هزار کانال فارسی زبان تلگرام در سامانه فضای مجازی پایشگر طی ماه‌های اردیبهشت و خرداد 97، مجموع بازدید کانال‌های تلگرامی بصورت زیر استخراج شده است:

همانطور که در نمودار می‌بینیم، میزان بازدیدها در روز قطع شدن سراسری و چندین ساعته تلگرام (9 اردیبهشت) به کمترین میزان خود یعنی حدود 3.1 میلیارد بازدید رسیده است. با آغاز فیلترینگ از صبح 11 اردیبهشت نیز میزان بازدید بار دیگر روند کاهشی به خود گرفته و با فیلتر شدید فیلترشکن‌ها طی دو هفته بعد، در حدود 3.5 میلیارد بازدید باقی مانده است.

بررسی داده‌های استراج شده همچنین از افزایش تدریجی بازدید در روزهای بعد و رسیدن متوسط بازدید به رقم 4.2 میلیارد بازدید برای هفته انتهایی اردیبهشت حکایت دارد.

همچنین اگر چه این شاخص در روزهای بعد افت و خیزهایی داشته، در هفت روز 18 تا 24 خرداد در حدود 4.3 میلیارد بوده است.

از سوی دیگر، هر چند شاید بررسی تمامی عوامل تاثیرگذار بر حضور کاربران در تلگرام براحتی امکان‌پذیر نباشد، می‌توان در تحلیل این روند از عواملی چون وقایع اتفاق افتاده در کشور (مانند نوسان بازار ارز و سکه و خروج امریکا از برجام)، مناسبت‌های تقویمی (مانند آغاز ماه مبارک رمضان و تعطیلات طولانی میانه خرداد) و دسترسی کاربران به فیلترشکن و نسخه‌های غیررسمی تلگرام نام برد.

برای نمونه، درباره تقاضا برای فیلترشکن در گوگل، بررسی روند جستجو در این سایت نشانگر افزایش شدید حجم جستجوی "فیلتر شکن" در روز نهم و یازدهم اردیبهشت است (این روند از گوگل ترندز استخراج شده است).

نهم اردیبهشت، روز قطعی طولانی مدت تلگرام به دلیل مشکلات داخلی بود. اتفاقی که احتمالا از دید بسیاری از کاربران این پیام‌رسان به فیلتر تلگرام تعبیر شده و آنها را برای پیدا کردن فیلتر شکن راهی گوگل کرده است. یازدهم اردیبهشت نیز، همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، روز آغاز فیلترینگ تلگرام است.

نکته دیگر، توجه کاربران به نسخه‌های غیررسمی تلگرام است که از روز فیلترینگ تلگرام آغاز شده و با افزایش تدریجی، در 16 اردیبهشت به بیشینه مقدار خود می‌رسد. هر چند میزان جستجو برای این دو نسخه‌ی غیررسمی در روزهای بعد نوسان داشته، از 27 اردیبهشت تقریبا با حجم جستجوی فیلترشکن برابر می‌شود.

همچنین به نظر می‌رسد روند جستجو برای نسخه‌های غیررسمی تلگرام با روند جستجو برای فیلتر شکن رابطه دارد و از روز 11 اردیبهشت، جستجو برای فیلتر شکن روند کاهشی و جستجو برای نسخه‌های غیررسمی، روند افزایشی دارد.

تعداد اعضای کانال دو پیام‌رسان غیررسمی تلگرام، که شاخص مناسبی از تعداد نصب این اپلیکیشن است، در نمودار زیر رسم شده و نشان از افزایش مجموع اعضای این دو کانال از روزهای بعد از فیلترینگ تلگرام دارد.

همانطور که می‌بینیم، شیب این افزایش از تاریخ 17 تا 31 اردیبهشت بیشتر از سایر زمان‌ها بوده است. روندی که ادامه یافتن آن در روزهای بعد منجر به عبور مجموع تعداد اعضای دو کانال از مرز 14 میلیون در 31 خردادماه عضو شده است. لازم به ذکر است  این رقم امروز (23 تیرماه) بیش از 16 میلیون عضو است.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Xcd

منبع: فردا

کلیدواژه: هاتگرام تلگرام تلگرام طلایی فیلترینگ تلگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۸۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار پلیس فتا از جرایم غیراخلاقی در اینستاگرام

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سردار وحید مجید درباره جزئیات اجرای این طرح گفت: با اجرای طرح عملیاتی پیش دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ؛ گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود شد و مابقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد؛ کماکان بیش‌ترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از پلیس فتا برای پاکسازی و امن سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب و مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده، گفت: بخش اعظم گزارشات این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

مجید تصریح کرد: اجرای طرح های عملیاتی و پیش دستانه در خصوص اینگونه جرائم که .باعث نگرانی خانواده های ولایت مدار ایرانی شده قطعا در اولویت پلیس فتا است.

رئیس پلیس فتای فراجا از هموطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • آمار پلیس فتا از جرایم غیراخلاقی در اینستاگرام
  • آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
  • آمار فاجعه بار: کاش ستاره بارسا برنمی‌گشت!
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد
  • عملیات جستجوی یسنا از دید کایت‌سواری که او را پیدا کرد (فیلم)
  • رقیبی تازه برای گوگل؛ موتور جستجو ChatGPT احتمالاً این هفته معرفی می‌شود
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • آمار جدید قربانیان جنگ غزه
  • این قورباغه‌ طلایی سمی‌ترین موجود جهان است
  • تشکر استاندار_گلستان از اعضای تیم جستجوی یسنا